Amsterdam Dance Event door de jaren heen

Met een nieuwe editie van het Amsterdam Dance Event voor de boeg leek het ons zaak een kleine retrospectieve blik te werpen op de ontstaansgeschiedenis van het festival. De allereerste editie vond plaats in 1995 als initiatief vanuit de stichting BUMA STEMRA, de belangenbehartiger van muziek makend\uitvoerend Nederland.

Tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE) dreunt de stad op haar houten grondvesten. Dj’s, organisatoren en natuurlijk dansliefhebbers verspreiden zich door de stad. Het welbekende gele logo is terug te vinden in elke club, café of bar. Vanaf woensdag gonst het tot in elke steeg en wordt er door ruim 300.000 man gedanst op een van de honderden feesten of mensen ontmoeten elkaar tijdens een van de workshops of talks.

Tijdens het evenement, dat tot en met zondag duurt, zijn er optredens van meer dan 2500 artiesten op bijna tweehonderd plekken in de hoofdstad. ADE opent woensdagavond officieel met een concert in de Melkweg van Colin Benders (voorheen Kyteman) en het Metropole Orkest.

De 23e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft wederom een recordaantal bezoekers getrokken. Meer dan 400.000 danceliefhebbers en -professionals kwamen de afgelopen dagen naar de hoofdstad.

De bezoekers kwamen uit meer dan honderd landen. Tijdens ADE waren er meer dan duizend evenementen met optredens van zo’n 2500 artiesten, verspreid over bijna tweehonderd locaties. ‘s Werelds grootste evenement op het gebied van elektronische muziek blijft nog altijd groeien. Vorig jaar kwamen er nog 395.000 bezoekers naar het dance-event.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie