3 hoogtepunten van het Amsterdam Dance Event

Van vuurspuwers tot hippe moeders en van selfiestokken tot de dood van glowsticks: Amsterdam Dance Event is niet alleen een uitstekend festival om in vijf dagen een gigantische dwarsdoorsnede van dance en elektronica te krijgen, maar ook de trends van het jaar te spotten. Nu we de festivaljetlag (een beetje) voorbij zijn, zetten we de meest opmerkelijke voor je op een rijtje.

1. Theater in de disco

Twee CDJ’s en een stroboscoop bieden al lang niet genoeg meer entertainment voor de allergrootste shows, maar dit jaar leek grotesk theater meer nog dan ooit de boventoon te voeren. Sterker nog: het waren hele volwassen producties die verder kijken dan de CO2-kanonnen en vuurregens. Armin van Buuren werkte samen met een theaterregisseur om zijn ‘verhaal over te brengen’, in Thuishaven zagen we variété, bij Afrojack in de HMH vuurspuwers, de DJ Mag 100 had een soort zwevende balonnendame en Fedde Le Grand kondigde op ADE een stel shows aan in Carré, met spectaculaire ‘dansshow’, ‘verrassende theaterelementen’ en ‘prachtige decors’. Cirque du Soleil is er niets bij.

2. Celebrities mee in de entourage
Tuurlijk, drie jaar geleden nam Afrojack als pronkstuk zijn liefje Paris Hilton mee naar Amsterdam Dance Event, waar ze ook acte de présence gaf bij de uitreiking van de DJ Mag Top 100. Dat zagen we nog aankomen, maar dit jaar spotten we twee celebrities die het gemiddelde tienerhart circa 30 BPM sneller zou laten kloppen. Kindster en tieneridool Zac Efron (bekend van High School Musical) was mee in het entourage van Dillon Francis, dook op in Paradiso en vierde zijn 27ste verjaardag op de fiets in Amsterdam. FKA twigs reisde in gezelschap van Robert Pattinson, de acteur die vooral onder jongeren wereldberoemd werd als ster in de Twilight-serie.

3. EDM bashen is cool (of toch niet?)
Deze twee dagen na ADE een flink rondgaand vuurtje op de socials: het stuk dat Gijsbert Kamer in de Volkskrant schreef over Afrojack en Hardwell, en onze eigen vergelijking tussen EDM en schlager-muziek. Gerenommeerd dj, kok en weirdo Seth Troxler kon zich ondertussen niet voorstellen dat producers EDM echt móói vinden en Boaz van de Beatz verbood de Nouveau Riche-jongens (en dus ook The Partysquad) om ook maar één EDM-track te droppen. Zelden kreeg een genre zoveel haat te verduren, maar ook zelden werd er zo heftig op gereageerd vanuit de EDM-fanschare. Of het bashen van het genre nou cool is of niet, EDM was in ieder geval alomtegenwoordig op ADE.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie