Van de blog...

Verken de stad met het openbaar vervoer

// Author: TheDude // 0 Comments

OpenbaarVervoer

Amsterdam heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, bestaande uit bussen, trams, metro’s, boten en treinen. Het Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB) biedt al deze diensten aan, afgezien van de treinen, die door de NS worden verzorgd.

GVB

De GVB beheert 56 buslijnen, waaronder 12 nachtlijnen, en 16 tramlijnen, 4 metrolijnen en 8 veerdiensten. Specifieke informatie over vertrektijden en haltes kunnen worden gevonden op www.gvb.nl. Ook omleidingen als gevolg van geplande werkzaamheden en situaties worden daar vermeld.

Dagje uit

Het openbaar vervoer vormt een uitstekende manier om Amsterdam te verkennen. De meeste toeristische attracties zijn ermee te bereiken. De GVB biedt kaarten voor volwassenen en kinderen aan waarmee een of meerdere dagen onbeperkt met het OV door de stad gereisd kan worden.

Pont

Naar de overkant van het IJ met de pont

NS

Amsterdam heeft negen treinstations, waarvan Centraal het meest door toeristen gebruikt wordt. Verder zijn er Amsterdam Muiderpoort, Amstel, Sloterdijk, Lelylaan, RAI, Zuid, Duivendrecht en Bijlmer. Actuele reisinformatie voor treinvervoer is te vinden op www.ns.nl.