Van de blog...

Top 3: gouden tips voor een low budget bezoek

// Author: TheDude // 0 Comments

Bobs Youth Hostel

Amsterdam is een van de duurste steden van Europa. Onderstaande tips maken een bezoek van een of meerdere dagen een stuk betaalbaarder.

  1. Overnacht in hostels in plaats van hotels. Deze kunnen tot wel tientallen euro’s goedkoper zijn per nacht, je kunt in veel hostels zelf je eten klaarmaken, en je ontmoet er nieuwe mensen die je tips kunnen geven over musea en attracties in de stad.
  2. Schaf een I Amsterdam City Card aan. Hiermee reis je gratis met openbaar vervoer van de GVB, krijg je gratis entree of korting bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam en omgeving, en krijg je leuke gratis extra’s zoals een boottocht van Volendam naar Marken en een stadsplattegrond.City Card 2013 on map 1_header
  3. Bezoek plekken en evenementen waar geen entreegeld voor gevraagd wordt, zoals de Begijnhof, markten (zoals de bloemenmarkt), parken en festivals. Ook de Basement van EYE is gratis toegankelijk. Hier kun je films kijken in privécabines, een filmquiz spelen en experimenteren met flipbooks en schaduwkunst.