Van de blog...

Top 10: meest bezochte musea

// Author: TheDude // 0 Comments

AnneFrankMuseum

Amsterdam heeft zo’n honderd musea binnen haar stadsgrenzen. Hieronder de tien bekendste en meest bezochte:

  1. Rijksmuseum: museum met een uiterst indrukwekkende collectie, waardonder topstuk De Nachtwacht van Rembrandt.
  2. Van Gogh Museum: gewijd aan de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. De collectie bestaat onder meer uit honderden schilderijen, tekeningen en brieven van Van Gogh, en werken van kunstenaars die door hem werden geïnspireerd of met hem samenwerkten, zoals Monet en Picasso.Van Gogh Museum
  3. Anne Frank Huis: het huis aan de Prinsengracht waar het joodse meisje Anne Frank en haar familie onderdoken in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens haar jaren in het Achterhuis hield Anne een inmiddels wereldberoemd dagboek bij. Op 4 augustus 1944 werden ze in dit huis gearresteerd, om vervolgens via Westerbork naar concentratiekamp Auschwitz gedeporteerd te worden.
  4. Stedelijk Museum: museum voor moderne en hedendaagse kunst.
  5. NEMO: museum voor wetenschap en technologie. Bezoekers kunnen zelf allerlei experimenten uitvoeren.NEMO
  6. Hermitage: een dependance van het gelijknamige museum in Sint Petersburg in Rusland. Tentoonstellingen met schilderijen en objecten uit verschillende tijdperken en landen, momenteel ‘Expeditie Zijderoute’ en ‘Dining with the Tsars’.
  7. Scheepvaartmuseum: objecten uit de zeevaartgeschiedenis van Nederland, waaronder schilderijen, kaarten, wapens, schaalmodellen en replica’s van schepen.
  8. Amsterdam Museum: museum over de geschiedenis van Amsterdam en over de stad vandaag de dag.
  9. De Nieuwe Kerk: Middeleeuwse kerk met steeds een tentoonstelling, momenteel World Press Photo 14.nieuwe kerk
  10. Joods Cultureel Kwartier: de joodse buurt in Amsterdam, waar verschillende musea en monumenten staan die de geschiedenis, cultuur en religie van deze bevolkingsgroep in beeld brengen.