Van de blog...

Succesvolle startup Withlocals nu ook in Amsterdam

// Author: TheDude // 0 Comments

withlocals-nederlands-bedrijf-verbindt-reizigers-met-locals

Het concept van Withlocals is simpel: reizigers op een ongedwongen manier in contact brengen met de lokale bevolking. Want wie kent een gebied nu beter dan de mensen die er wonen? Amsterdam lijkt een voor de hand liggende plek om een dergelijke concept te beginnen, maar Withlocals besloot gelijk in het diepe te springen en zette haar diensten als eerste op in Azië. Nu daar een succesvolle formule is uitgerold komt de dienst eindelijk ook naar Amsterdam.

Deeleconomie voor toeristen

Dat de deeleconomie interessante nieuwe bedrijven oplevert zagen we bijvoorbeeld al aan diensten als Über en Airbnb. Withlocals opereert eigenlijk met een vergelijkbare gedachte. In plaats van een restaurant in de stad te boeken of op excursie te gaan met een grote organisatie, doe je deze dingen gewoon met de mensen die er wonen. Dat kan betekenen dat je bij een Aziatische familie thuis aan tafel zit of met een lokale bewoner de jungle gaat verkennen.

withlocals

Bij sterrenchefs aan tafel

Voor de Amsterdamse lancering van Withlocals is er gelijk al een bijzondere actie. Klanten kunnen namelijk thuis eten bij sterrenchefs Moshik Roth en René Brienen. Maar als je wilt kun je natuurlijk bij een typische Hollands gezin aan tafel en zijn ook nationaliteiten als de Turkse en Surinaamse vertegenwoordigd in het aanbod. Het multiculturele karakter van onze stad moet immers goed vertegenwoordigd worden. Zo is het ook mogelijk om de Thaise invloeden in Amsterdam te ontdekken samen Thaise gidsen die inmiddels in Nederland wonen.