Van de blog...

Introductie Galaxy Note 4 op Amsterdam Dance Event

// Author: TheDude // 0 Comments

main_bg_left

OP 17 oktober werd in het Tobacco theater te Amsterdam de nieuwe Galaxy Note 4 geïntroduceerd. In samenwerking met de audio visuele kunstenaar Gabygaby werd de  nieuwe Galaxy Note 4 tijdens dit ADE evenement onthuld. Het nieuwste model van Samsungs phablet, de opvolger van de Note 3 is over de gehele linie weer net een tikkie beter, sneller en geavanceerder dan haar oudere broertje. Een snelle blik op de specificaties laat zien dat het nieuwe model (als vanzelfsprekend) gebruik  maakt van het Android besturingssysteem en draait op een 2,7 GHz Quad core processor. Daarnaast beschikt het toestel over een 16 megapixel auto focus camera met smart IOS en een 5.7-inch Quad HD Super AMOLED beeldscherm. Standaard heeft het toestel een geheugen capaciteit van 32 Gig met ruimte voor nog eens 64 Gig via een SD expansion slot.

Samsung en Gabygaby in co-op

De introductie van het nieuwe toestel werd opgeluisterd door een speciaal daarvoor ontworpen installatie van Gabygaby. Het werk van Gabygaby kenmerkt zich door de integratie van kunst, techniek en muziek tot een gesamt kunstwerk. Het werk, genaamd Tulipman 360o BPM omvat een installatie van projectieschermen die rond de toeschouwer zijn opgesteld en verschillende beelden laten zien. Die creëren, ondersteund door muziek en in combinatie met de Galaxy Note 4 een zogenaamde augmented reality. Realiteit+ als het ware. Door met het toestel naar de installatie te kijken zijn er verschillende nieuwe elementen van het werk te zien. Die zijn digitaal toegevoegd en alleen met gebruik van het toestel te zien. Zo worden de fysieke en virtuele wereld samengevoegd en met behulp van Samsung’s Galaxy Note 4 tot een semi interactief geheel gesmeed.

Theorie en praktijk

De redenen waarom Samsung en Gabygaby met elkaar in zee zijn gegaan moge duidelijk zijn. Ze liggen, door waar ze mee bezig zijn als het ware in het verlengde van elkaar. Samsung houdt zich bezig met het ontwikkelen van innovatieve nieuwe technieken die zij in consumenten elektronica implementeert. Gabygaby laat met zijn werk zien hoe die nieuwe technieken te gebruiken zijn bij de convergentie van kunst, techniek en muziek. Dit levert een blik op een eventuele toekomst waar mobiele devices steeds meer en specifiekere informatie leveren over de wereld om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan een tramhalte waarop, als je er met je smartphone naar kijkt de actuele aankomsttijden verschijnen. Al met al een vermakelijk technisch en creatief hoogstandje uitgevoerd door Gabygaby en de hoofdsponsor van het festival.

gaby-gaby-380x266

Gaby Gaby