Van de blog...

De Welcome Publieksawards: waardering voor gastvrijheid

// Author: TheDude // 0 Comments

Welcome Awards

De Welcome Awards werden voor het eerst uitgereikt in 2008 aan de meest gastvrije mensen en organisaties in Amsterdam. Het hoofd van de jury destijds was wethouder van Economische Zaken Lodewijk Asscher. Hij werd bijgestaan door de directeuren van de Nieuwe Kerk, de Hermitage en Heineken, en de Awards werden uitgereikt door de bestuurders van het Hilton Hotel Amsterdam en de Passengers Terminal Amsterdam. De prijzen zijn onder te verdelen in de Jury Awards en de Publieksawards.

Nominaties

Voor de Jury Awards kunnen individuen door hun werkgevers genomineerd worden na deelname aan een Welcome Training, een cursus over gastvrijheid. Organisaties worden voorgedragen door middel van vragenlijsten die worden ingevuld door inwoners van Amsterdam en toeristen. Hen wordt gevraagd wat en wie zij de meest gastvrije dienstverleners van de stad vinden.

welcome

Mystery guests

Alle kanshebbers worden onderverdeeld in de vijf subcategorieƫn Attractie/Evenement, Horeca, Dienstverlener/Vervoersbedrijf, Museum/Theater en Detailhandel. De genomineerde personen en organisaties krijgen vervolgens bezoek van een mystery guest, die verslag doet aan de jury. Tijdens het Gastvrijheid Gala worden de Awards met bijbehorend prijzenpakket ten slotte overhandigd.