Van de blog...

Cannabis Cup 2014 gaat door ondanks weerstand

// Author: TheDude // 0 Comments

Cannabis cup

Het was een Cannabis Cup met vele uitdagingen dit jaar. Op de openingsdag op 23 november stonden talloze bezoekers te wachten voor de deuren van de Melkweg, maar deze bleven potdicht. Vanuit de gemeente bleken er op laatste moment nog allerlei bezwaren te zijn, waardoor het evenement niet gehouden kon worden in de Melkweg. Werd dat toch gedaan, dan zou de politie de boel komen sluiten en deelnemers arresteren. Op dinsdag bleken de deuren alsnog open te mogen en kon het vijfdaagse evenement in geïmproviseerde vorm alsnog doorgaan.

Uitgereikte prijzen

Belangrijk onderdeel van de Cannabis Cup is natuurlijk het uitreiken van de prijzen. Op de website van High Times is een overzicht met de prijswinnaars in alle categorieën te vinden. Zo won Barney’s Coffeeshop met hun Cookies Ice-Cream de prijs voor beste Nederlandse hasj en ging The Vault Genetics naar huis met de prijs voor beste indica dankzij hun Colorado Bubba.

Kroegentocht voor coffeeshop

Ook werd dit jaar een zogenaamde ‘coffeeshop crawl’ georganiseerd, een soort kroegentocht langs 26 verschillende coffeeshops. De juryleden van de Cannabis Cup waren hiervoor eveneens uitgenodigd, om zo de beste wiet uit de stad te ontdekken. Ook deze prijs ging naar Barney’s Coffeeshop aan de Haarlemmerstraat, dit keer vanwege hun Cookies Kush.

Een sfeerimpressie van de coffeeshop crawl kun je hieronder bekijken: