Van de blog...

Cannabis Culture Awards 2014 uitgereikt

// Author: TheDude // 0 Comments

Winnaar culture award

Op 27 november was het weer zover: de uitreiking van de jaarlijkse Cannabis Culture Awards. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Hash Marihuana & Hemp Museum Amsterdam/Barcelona en is bedoeld voor mensen en organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de acceptatie van cannabis.

Eerdere prijswinnaars van de Cannabis Culture Awards waren onder andere het televisieprogramma Spuiten En Slikken en VVD-coryfee Frits Bolkestein. Spuiten En Slikken werd verkozen vanwege de wijze waarop zij cannabisgebruik bespreekbaar maken en Bolkestein vanwege zijn voortdurende pleidooien voor het legaliseren van hasj en wiet.

Eer voor oude bekenden

De Awards voor 2014 werden uitgereikt aan een aantal personen die al een langere tijd actief zijn in de cannabiswereld. Zo werd er een prijs uitgereikt aan Howards Marks, die onder de naam Mr. Nice ook wel bekend staat als een van de meest ontwikkelde drugsbarons ooit. Hij was een grote smokkelaar in de jaren 70 en 80, maar zet zich tegenwoordig in als schrijver en spreker voor de legalisering van cannabis.

Ook was er een Cannabis Culture Award voor Marc en Jodie Emery. Marc was een van de eersten die in Canada een winkel met cannabisaccessoires opende in 1994. Hij belandde uiteindelijk in de gevangenis, maar bleef zich met zijn vrouw Jodie na zijn vrijlating op vreedzame wijze inzetten voor het legaliseren van marihuana.

In onderstaande video een verslag van het evenement: