Van de blog...

Amsterdam stimuleert woningisolatie met subsidie

// Author: TheDude // 0 Comments

isolatie_beeld_sokken

Veel, vooral oudere, huizen in Amsterdam zijn slecht geïsoleerd. Dat betekent dat warmte makkelijk via ramen, muren en dak ontsnapt. Door betere isolatie aan te brengen, hoeft de verwarming minder hard te werken en ben jij minder geld kwijt aan energie. Omdat de gemeente Amsterdam de stad aantrekkelijk wil houden, legt deze extra aandacht op het verduurzamen van bestaande woningen. Inwoners  kunnen daarom gebruik maken van de Subsidie Woningisolatie, een regeling om isolatie te stimuleren.

dro011-tabel_1

Waarop krijgen inwoners subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet een inwoner of VVE zelf investeren in bepaalde energiebesparende maatregelen, namelijk:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie, binnen of buiten
  • HR++ glas (dubbel glas). De subsidie geldt niet voor de aanschaf van nieuwe kozijnen.
  • Installatie zonneboiler
  • Installatie warmtepomp
  • Installatie laagtemperatuurverwarming
  • Installatie douchewater-warmteterugwinning

Al deze maatregelen leiden tot een energiezuinige woning en dat is precies waar de gemeente op uit is. Na het aanbrengen van de isolatie gaan al snel de het verbruik en de kosten van energie omlaag. Zo blijft wonen in Amsterdam betaalbaar.

Is de subsidie aantrekkelijk voor jou?

De regeling is bedoeld voor eigenaren wonend in een bestaand huis in Amsterdam, opgeleverd vóór 2002. De hoogte van de subsidie hangt af van de kosten die je kwijt bent voor het nemen van bovenstaande maatregelen. Dit is maximaal 15% van deze investeringskosten. Dat betekent dat het van de gemeente te ontvangen bedrag tussen de €500 en €5.000 ligt, met een minimale investering van €3.333. Of deze investering de moeite waard is, kun je met meerdere tools berekenen, waaronder VerbeterUwHuis van Milieu Centraal. Het aanvragen van de subsidie woningisolatie kan tot 1 juli 2015 en tot het susbidieplafond bereikt is. Dat plafond is per stadsdeel verschillend. Subsidie aanvragen om je huis beter te isoleren, kan online via de gemeente. Daarbij voeg je de ongetekende offerte voor de energiebesparende maatregel. Op de website vind je de verdere voorwaarden voor het indienen van een subsidieaanvraag