Van de blog...

3 hoogtepunten van het Amsterdam Dance Event

// Author: TheDude // 0 Comments

3776_regular_318136o

Ook al is nagenoeg onmogelijk om uit de overdaad aan evenementen een keuze te moeten maken gaan we met dit artikel toch een poging wagen. Gedurende het ADE is er namelijk een belachelijke hoeveelheid aan feestjes te bezoeken in onze hoofdstad. De crème de la crème van de dj wereld verzameld zich om eigen kunnen en projecten onder de aandacht van een mondiaal publiek te brengen. Een voorbeeld van een dergelijk project is de introductie van de Galaxy Note 4. Er wordt dan ook zoveel georganiseerd dat het uitgesloten is om alles mee te kunnen maken. Onderstaand is dan ook niet meer dan een uiterst summiere selectie van al het moois dat in een week ADE te zien was.

showcase_header_tini_and_the_gang_2

tINI and the gang in het Cruquiusgilde Warehouse

Een relatief nieuwe hotspot en ADE first timer tINI en haar gang bleken een uitermate goede combinatie te wezen. tINI, Anthea, Dana Ruh, Ferro, Handmade, en Kamran Sadeghi zetten hier donderdagnacht een daverend feestje neer. Liefhebbers van de diepere en donkere kant van het tech house spectrum kwamen hier volop aan hun trekken. Met name tINI’s en Dana Ruh’s setjes waren memorabel en dat terwijl de kwaliteit over de hele linie op deze avond al uitermate hoog lag. De industriële feel van het Cruquiusgilde warehouse en het rauwe geluid van Tini’s gang met een meer dan enthousiast publiek zorgde voor een mooie nacht en een nog betere ochtend. Topfeest.

13677

The Breakfast Club in de Melkweg

Ook hier werd het nu haast traditionele ontbijt ondersteund door een buslading aan muzikale hard hitters; Mathew Jonson & Minilogue, Prosumer & Murat Tepeli, Levon Vincent, Kenneth Cristiansen, The Persuader (live), Delta Funktionen, Rahaan, Volcov, Paranoid London (live) Jay Daniel, Dollkraut, Vakula, en Conforce. Dank je de koekoek! Die waren daar ja! Alleu-maal. Genoeg om zelfs op één plek muzikaal levensbepalende beslissingen te moeten nemen over wat te zien en wat niet.  Prosumer was wederom fenomenaal en terwijl ik naar Rahaan luisterde bedacht ik me dat ik de beste man eigenlijk nog nooit een slechte set heb horen draaien. Grroovy as!

residentadvisor_logo

Resident Advisor in de Trouw

Ach ja.. Wat kan ik hier nog over zeggen, drie van mijn favoriete dj’s op een avond waar er twee in de verdieping een zeven uur durende back to back sessie draaiden. Dj’s\producers zoals Floating Points, Jon Hopkins live, Four tet, Motor City Drum Ensemble en Move D droegen hier zorg voor een muzikale mind melt. Dat het de laatste maanden zijn van de Trouw zorgt ook voor een andere energie en maakte het B2B setje van MCDE en Move D des te magischer. Lots of disco afgewisseld met slow burners MCDE stijl en wat afro beat for good meausure. Kortom.. Ook dit jaar was het muzikaal weer een uitermate enerverend weekje. De kater komt later. Check de aftermovie van de organisatie hieronder;